Bibliographic Metadata

Title
Gemeindezentrum Hollenthon / von Philip Beisteiner
Additional Titles
Community Center Hollenthon
AuthorBeisteiner, Philip
CensorSchnabl, Gerhard
PublishedWien, 2018
Description66 Seiten : Illustrationen, Karten
Institutional NoteTechnische Universität Wien, Diplomarbeit, 2018
Annotation
Zusammenfassung in englischer Sprache
Annotation
Abweichender Titel nach Übersetzung der Verfasserin/des Verfassers
LanguageGerman
Document typeThesis (Diplom)
Keywords (DE)Gemeindezentrum / Hollenthon / Platzgestaltung
Keywords (EN)community center / Hollenthon / square design
URNurn:nbn:at:at-ubtuw:1-110948 Persistent Identifier (URN)
Restriction-Information
 The work is publicly available
Files
Gemeindezentrum Hollenthon [45.52 mb]
Links
Reference
Classification
Abstract (German)

Hollenthon erlebte in den vergangenen Jahren einen wirtschaftlichen Aufschwung, welcher sich durch das neue Ärztezentrum und die Neuübernahme und den daraus resultierenden Ausbau des Kaufhauses bemerkbar macht. Was bislang jedoch fehlt, ist ein klar definierter Ortskern, welcher den Ort in baulicher Form repräsentativ vertritt, als Anlaufpunkt für Ortsunkundige dient und an welchem sich die BürgerInnen versammeln können. Auch die neuen Auflagen an öffentliche Gebäude erfordern einen barrierefreien Zugang des Gemeindeamtes. Diese werden in einem Neubau umgesetzt, welcher neben dem Gemeindeamt, ein Café mit Kegelbahn und einen Veranstaltungssaal, welcher ebenfalls als Sitzungssaal für das Gemeindeamt genutzt werden kann, beinhaltet. Auch eine Informationsstelle samt Startpunkt für den Wetterlehrpfad findet auf dem neuen Hauptlatz seinen Raum.

Abstract (English)

In the last few years Hollenthon has experienced an economical boom, evidence of which are the newly built health center and the expansion of the grocery store. However, still missing is a clearly defined village centre representing the village in the form of a building, which should serve as a place to go for visitors as well as the village community. New regulations for public buildings require an accessible entry. Those get implemented in a new building which contains, beside the town hall, a bowling alley, a cafè an a room for events which could also be used as a conference hall for the local authority. An info- and startingpoint for the weather education trail will be placed around the central plaza.

Stats
The PDF-Document has been downloaded 40 times.