Bibliographic Metadata

Title
Entwurf eines Studentenzentrums und Uni Platz in Ankara / Türkei
Additional Titles
Design Project of a Student Center and University Square in Ankara/ Turkey
AuthorKök, Bilge Kürsat
CensorBerthold, Manfred
Published2013
Description76 S. : zahlr. Ill., Kt.
Institutional NoteWien, Techn. Univ., Mag.-Arb., 2013
Annotation
Abweichender Titel laut Übersetzung der Verfasserin/des Verfassers
LanguageGerman
Document typeMaster Thesis
Keywords (DE)Studentenzentrum1/ Sozial Interaktionszentrum2
Keywords (EN)Student Center1/Social Interaction Center2
URNurn:nbn:at:at-ubtuw:1-46151 Persistent Identifier (URN)
Restriction-Information
 The work is publicly available
Files
Entwurf eines Studentenzentrums und Uni Platz in Ankara [21.23 mb]
Links
Reference
Classification
Abstract (German)

Der vom Rektorat organisierte Architekturwettbewerb ODTÜ(Technische Universität des Nahen Ostens in Ankara/Türkei) Studentenzentrum und ODTÜ Platz hat das Ziel, ein Entwurfsprojekt für ein Studentenzentrum sowie die Landschaftsgestaltung zu entwickeln.

Somit wurde das Ziel vorgegebene in Gebäude auf dem Gebiet der Studentenheime und Sportflächen für rund 23.000 Studenten zu entwerfen, das hauptsächlich für Studentenveranstaltungen sowie dem Ausbau von sozialen Kontakten dienen soll. Der symbolträchtige Bau integriert sich in die Raumsequenz zwischen der neu zu organisierenden Sporthalle, dem Stadion und ODTÜ Markt. Folglich wird sich ein neues Zentrum zwischen den Ausbildungsstätten der ODTÜ und dem Bereich der Studentenheime bilden.

Abstract (English)

An architectural competition project organized by the Rectorate of ODTÜ (Middle East Technical University in Ankara/ Turkey) called "Student Center and ODTÜ Square" has the goal of developing an ecological design project for a student center as well as the landscaping. Thus the goal was given to design the building in the area of ​​student dormitories and sports areas for around 23,000 students, which is intended primarily for student events and the expansion of social contacts. The iconic building design is intended to integrate the space between the new sequence to be organized Sports Hall, Stadium and ODTÜ Market. Consequently, a new social interaction center, a kind of connection point for students is formed out in between the faculties and the area of ​​the ODTÜ Dormitories without nature intervention.

Stats
The PDF-Document has been downloaded 45 times.